Головна Новини HI-tech технології Дрони допоможуть знаходити смертельно небезпечних медуз
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони допоможуть знаходити смертельно небезпечних медуз

Вчені перевірили точність безпілотних літальних апаратів в якості пасток для медуз в водах півострова Кейп-Йорк

31 жовтня 2020, 23:54
Поділіться публікацією:

Дрони будуть шукати смертоносних медуз. Дослідники хочуть захистити людей від зіткнень з небезпечними створіннями. Про це повідомляє видання Free News.

Дрони допоможуть знаходити смертельно небезпечних медуз

Дрони шукатимуть небезпечних медуз

Дослідники хочуть навчити дронів шукати морських ос (Chironex fleckeri) — великих медуз, здатних убити людину менш ніж за три хвилини. Вони вважаються одними з найбільш отруйних тварин в світі. Зазвичай вони живуть в північних водах Австралії з жовтня по травень, в основному в спокійних прибережних водах, тому високий ризик зіткнення з  людьми, які купаються.

Вчені перевірили точність безпілотних літальних апаратів в якості пасток для медуз в водах півострова Кейп-Йорк. Вони встановили 70-метрові сіті, потім зробили записи з дронів. Після цього затягнули мережі і порівняли результати традиційного і нового методу.

Під час експерименту пілоти дронів вели облік медуз, помічені під час кожного польоту. Пізніше ці записи були зіставлені з номерами мереж і точністю, досягнутою лабораторним переглядом відзнятого матеріалу. Дослідники підтвердили, що перегляд записів після польотів призвів до значного збільшення швидкості виявлення. Вони також виміряли вплив погодних умов, таких як хмарність та вітер, на успішність безпілотних літальних апаратів.

На наступному етапі проекту цей метод буде застосовуватися в центрах Surf Life Saving на узбережжі Квінсленда. Тести фінансуються фондом Australian Lions Foundation і почнуться в листопаді 2020 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайці здійснили успішний залп дронамі-снарядами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини