Головна Новини HI-tech технології Дрон пройшов успішні випробування спільно з бойовим вертольотом
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрон пройшов успішні випробування спільно з бойовим вертольотом

Оператор на борту військового вертольота зумів успішно координувати дії дрона

22 липня 2020, 18:18 comments1158
Поділіться публікацією:

Британська компанія Qinetiq завершила першу у Великій Британії демонстрацію пілотованого безпілотного об'єднання (МАМА-T), використовуючи стандартний легкий вертоліт Airbus Helicopters H125, що діяв спільно з "напівавтономним дроном". Про це повідомляє Flight Global.

Дрон пройшов успішні випробування спільно з бойовим вертольотом

ФОТО: Flight Global

На випробувальному полігоні британської армії на Солсберійській рівнині 19 червня на південно-заході Англії пыд час експерименту два літальних апарати працювали разом, щоб визначити потенційні цілі в зазначеному районі. Оператор на борту вертольота був в змозі контролювати зображення, надіслані з безпілотного літального апарату (БПЛА), що дозволяло дрону працювати незалежно. Оператор втручався тільки в тому випадку, якщо потрібно було прийняти рішення.

Управління БПЛА здійснювалося за допомогою планшетного комп'ютера на борту Airbus Helicopters H125, який при потребі міг передаватися від однієї людини до іншої. Qinetiq заявила про успішність експерименту. Фінансований Армійським штабом експеримент буде продовжений у вересні Лабораторією оборонної науки і техніки в рамках більш широкого бойового випробування.  

Як повідомляло видання "Коментарі", американці використовують дрони для доставки книг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини