Головна Новини HI-tech технології Це тобі не електромобілі: Ілон Маск розповість про новий шалений проект
commentss НОВИНИ Всі новини

Це тобі не електромобілі: Ілон Маск розповість про новий шалений проект

Маск впевнений, що нова технологія стане проривом у розвитку штучного інтелекту

28 серпня 2020, 12:43
Поділіться публікацією:

Ілон Маск заявив, що його секретна нейротехнічна фірма Neuralink продемонструє робочий "пристрій", імовірно інтерфейс мозку-машини, о 18:00 за східним часом в п'ятницю. Маск неодноразово говорив про свою віру в те, що пристрої BMI необхідні, щоб допомагати людям йти в ногу з ШІ, доповнюючи наші мізки. Але на цей час його мета набагато простіша: створити пристрій, що імплантуються, і який дозволяє людям керувати телефонами або комп'ютерами за допомогою свого розуму. Про це повідомляє видання The Verge.

Це тобі не електромобілі: Ілон Маск розповість про новий шалений проект

Маск оголосив про демонстрацію 28 серпня ще в липні, а тепер запропонував більш детальну інформацію про те, що буде показано. Винахідник повідомив, що оновлення буде містити відкриття робота другого покоління, призначеного для приєднання технології Neuralink до мозку. Повинна відбутися демонстрація нейронів, що "спрацьовують в режимі реального часу", хоча не зовсім ясно, що під цим мається на увазі.

Навіть у порівнянні з іншими проектами Маска, такими як Tesla і SpaceX, Neuralink амбіційна. Компанія хоче підключитися до мозку за допомогою гнучких електродів, тонших за людську волосину, які вона називає "нитками". У сучасних пристроях BMI для цієї роботи використовуються жорсткі електроди, які можуть викликати пошкодження. Але вставка гнучких електродів — набагато більш делікатна і складна справа, тому компанія зосередила свою увагу на створенні роботизованої "швейної машини" для виконання цієї роботи.

Багато вчених вітали участь Маска в цій області через величезний потенціал даної технології для допомоги паралізованим людям і людям з неврологічними розладами. Інші попередили, що твердження Маска про корисність цих пристроїв в майбутньому далеко не доведені, а його терміни досягнення прогресу надмірно оптимістичні. Neuralink заявила минулого року, що почне клінічні випробування до кінця 2020 року, але не надала ніяких подальших оновлень.

Як повідомляло видання "Коментарі", рекордне зростання акцій Tesla робить Ілона Маска все багатшими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини