Головна Новини HI-tech технології Австралійські аборигени домоглися видалення священної гори з Google Maps
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійські аборигени домоглися видалення священної гори з Google Maps

Google негайно пішов назустріч проханням корінних жителів Австралії і видалив знімки священного місця

25 вересня 2020, 10:38
Поділіться публікацією:

Google видалив з Street View зображення, які дозволяли людям віртуально дійти до вершини гори Улуру на Північній території Австралії. Це сталося через те, що федеральне агентство "Парки Австралії" зажадало негайно видалити створені користувачами зображення священного місця. Про це повідомляє BBC.

Австралійські аборигени домоглися видалення священної гори з Google Maps

Google видалив зображення священного місця відразу ж, як надійшов запит від "Парків Австралії". Священна вершина Улуру була закрита для відвідувачів рік тому на прохання корінного народу анангу, якому австралійський уряд повернув власність в 1985 році. Колись більш відомий на міжнародному рівні як Айерс-Рок, Улуру пов'язана з багатьма традиційними історіями анангу.

Функція перегляду Google Street View надає 360-градусні зображення різних місць, а також зображення, зроблені користувачами. Офіційний представник "Парків Австралії" повідомив ABC News, що він попередив Google Australia про створені користувачами зображення вершини Улуру, які були розміщені на їх картографічній платформі. Він зажадав, щоб контент був негайно вилучений відповідно до побажань анангу, традиційних власників Улуру, а також згідно з правилами національного парку стосовно фільмів і фотографій. Google негайно виконав вимогу.

"Ми розуміємо, що національний парк Улуру-Ката Тьюта глибоко священний для народу анангу. Як тільки Парки Австралії висловили стурбованість з приводу фотографій, викладених користувачем, ми видалили зображення"

За інформацією BBC, зображення були опубліковані до введення в жовтні 2019 року заборони на сходження на моноліт. Але за кілька тижнів до цього зібралися величезні натовпи людей, і деякі користувачі соціальних мереж фіксували черги відвідувачів, які вишиковуються, щоб піднятися.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google анонсував чергове оновлення своїх карт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини