Головна Новини HI-tech технології Австралійці представили інноваційні сонячні панелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці представили інноваційні сонячні панелі

Вчені Австралії використовували нову технологію при створенні сонячних панелей

15 липня 2020, 01:15 comments3533
Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Ньюкасла (Австралія) розробили сонячні панелі на основі органічних полімерів замість кремнію. Про це повідомляє ресурс Green Post з посиланням на Eco Town.

Австралійці представили інноваційні сонячні панелі

Професор фізики Університету Ньюкасла Пол Дастур розповів, що його команда завершила повністю функціональний демонстраційний проект тонкоплівкових сонячних панелей, які Рада австралійського міста Лейн Коув встановила на решітчастій доріжці для живлення світлового дисплея.

Центр органічної електроніки Університету Ньюкасла розробив запатентовану технологію з використанням органічних полімерів, які вловлюють сонячну енергію і проводять електрику.

Рідкі органічні полімери наносяться на аркуші матеріалу звичайними принтерами, як чорнило на папір, для створення сонячної панелі товщиною всього 0,075 міліметра. Її можна приклеїти спеціальною клейкою стрічкою до різних поверхонь. Традиційні фотоелектричні сонячні панелі на даху використовують кремній для проведення електрики.

Першим демонстраційним проектом для друкованої сонячної енергії є приведення в дію світлового табло в центрі міста Лейн-Коув на північному узбережжі Сіднея, з панелями, прикріпленими до даху критого проходу, що живить всю установку.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені Південної Кореї створили прозорі сонячні панелі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини