Головна Новини HI-tech технології Американські інженери створили камеру для комах
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські інженери створили камеру для комах

Нову технологію можна використовувати для мониторинка навколишнього середовища

17 липня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:








Група інженерів з Вашингтонського університету створила мініатюрну бездротову камеру, яку можна встановити на спеціальних жукоподібних роботах або на самих комах,  передусім жуках. Про це повідомляє інформаційний портал World News.

Американські інженери створили камеру для комах

Загальна маса системи, включаючи мобільний пристрій камери, дві плати, акселерометр і приймач Bluetooth, становить 248 міліграмів, а використана в експериментах батарея важить ще 450 міліграм. П'єзоелектричний диск, на якому встановлена камера, дозволяє відхиляти об'єктив на 30 градусів у кожному напрямку.

В ході роботи над проектом дослідники встановили камеру на чорних жуках, які потім були випущені в лабораторію. Камера реагувала на рух і знімала чорно-білі кадри з роздільною здатністю 160 * 120 пікселів з частотою до п'яти кадрів в секунду. Зображення з камери транслюється на смартфон з відстані 120 метрів, а час автономної роботи складає від двох до шести годин. Також інженери сконструювали триногого робота вагою 2,8 грама і встановили на ньому мініатюрну камеру. Ці тести також були успішними.


Творці камери розраховують, що розробка може знайти застосування як в біології, так і в області моніторингу навколишнього середовища. Інженери вважають, що в майбутньому вдосконалені камери будуть споживати менше енергії, і у них буде достатньо сонячних батарей, щоб живити їх замість відносно важкої батареї.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія OPPO запатентувала смартфон з сімома камерами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини