Головна Новини HI-tech технології Amazon заборонила поліції використовувати свою систему розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Amazon заборонила поліції використовувати свою систему розпізнавання облич

Інтелектуальна система Amazon дає збій при розпізнаванні чорношкірих облич

11 червня 2020, 10:32 comments1057
Поділіться публікацією:

Технологічний гігант Amazon заборонив поліції використовувати своє неоднозначне програмне забезпечення для розпізнавання облич протягом року. Це сталося після того, як захисники громадянських прав висловили стурбованість з приводу можливого расистського упередження технології спостереження. На цьому тижні IBM також заявила, що припинить пропонувати своє програмне забезпечення для розпізнавання облич для "масового спостереження або расового профілювання".

Amazon заборонила поліції використовувати свою систему розпізнавання облич

Рішення слідують за зростаючим тиском на компанії, щоб вони приєдналися до протестів через смерть Джорджа Флойда, який був убитий поліцейським. Amazon заявила, що припинення використання правоохоронними органами системи розпізнавання облич Rekognition має дати політикам США можливість прийняти закон, що регулює використання цієї технології. Тим не менш, компанія заявила, що вона дозволить організаціям, які займаються боротьбою з торгівлею людьми, використовувати цю технологію.

Як і інші системи розпізнавання облич, Amazon Rekognition може використовувати штучний інтелект (AI), щоб дуже швидко порівняти зображення, наприклад, з камери телефону офіцера, і спробувати зіставити його з фотографіями, які зберігаються в поліцейських базах даних.

Протягом деякого часу технологія розпізнавання облич піддавалася критиці за потенційну упередженість. Дослідження показали, що більшість алгоритмів з більшою ймовірністю помилково ідентифікують обличчя чорношкірих та інших меншин, ніж білих. У минулому Amazon захищала Rekognition від звинувачень в упередженості, продовжуючи пропонувати його правоохоронним органам.

Американський союз громадянських свобод заявив, що будь-яке використання системи розпізнавання облич на кадрах поліцейських камер повинно бути заборонено, і що федеральне фінансування повинно бути обмежене для місцевих правоохоронних органів, які не обмежують використання технології таким чином.

Як повідомляло видання "Коментарі", Amazon розгорне мережу власних сонячних електростанцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини