Головна Новини HI-tech космос Всесвіт з часом стає все гарячішим - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Всесвіт з часом стає все гарячішим - вчені

Вчені розробили унікальний спосіб, який допоміг їм виявити тенденцію нагріву Всесвіту

11 листопада 2020, 17:01
Поділіться публікацією:

За словами вчених, з віком Всесвіт стає все гарячішим. Нове дослідження вивчило температуру Всесвіту за останні 10 мільярдів років в спробі зрозуміти її "теплову історію".

Всесвіт з часом стає все гарячішим - вчені

Всесвіт нагрівається все сильніше

Вчені виявили, що середня температура газу у всьому космосі за цей період збільшилася більш ніж в 10 разів і сьогодні становить близько двох мільйонів градусів за Цельсієм.

Дослідження, опубліковане минулого місяця в Astrophysical Journal, спиралося на роботу Джима Піблза, який отримав Нобелівську премію з фізики 2019 роки за своє дослідження в області великомасштабної структури Всесвіту. Нагрівання є результатом цієї структури і того, як вона змінюється з часом в результаті переміщення і скупчень галактик.

Для того, щоб перевірити температуру Всесвіту, дослідники розробили спосіб, який дозволив їм оцінити температуру, якою вона була подалі від Землі (ще раніше в часі) і порівняли її з температурою, яка спостерігається ближче до нас (в даний час). Результати дослідження підтвердили, що гази у Всесвіті згодом стають гарячіший через гравітаційний колапс космічної структури.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA випустить парфуми із запахом космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини