Головна Новини HI-tech космос Вісім країн розробили спільну стратегію освоєння Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Вісім країн розробили спільну стратегію освоєння Місяця

Міжнародне партнерство буде грати ключову роль в забезпеченні сталої та надійної присутності людей на Місяці

14 жовтня 2020, 23:05
Поділіться публікацією:

Вісім країн підписали Угоду Artemis Accords, щоб встановити набір принципів, якими буде керуватися співробітництво в галузі дослідження космосу між країнами, які беруть участь в планах NASA з дослідження Місяця. Програма NASA Artemis — це наступний крок до освоєння космосу людиною і частина ширшого підходу до дослідження Місяця і Марса. В рамках цієї програми NASA працює над тим, щоб висадити на Місяць чоловіка і першу жінку. Про це повідомляє видання Republic World.

Вісім країн розробили спільну стратегію освоєння Місяця

Країни партнери будуть разом освоювати Місяць

13 жовтня космічне агентство США заявило, що міжнародне партнерство буде грати ключову роль в забезпеченні сталої та надійного присутності на Місяці в кінці цього десятиліття при підготовці до виконання історичної місії людини на Марс. Австралія, Канада, Італія, Японія, Люксембург, США, Велика Британія і ОАЕ підписали Угоди Artemis.

"Сьогоднішнім підписанням ми об'єднуємося з нашими партнерами для дослідження Місяця і встановлюємо життєво важливі принципи, які створять безпечне, мирне і процвітаюче майбутнє в космосі для всього людства", — сказав у своїй заяві адміністратор NASA Джим Бріденстайн.

Сторони, які підписали Artemis Accords, зобов'язалися зберігати космічну спадщину і використовувати космічні ресурси відповідно до Договору по космосу. Вісім країн також зобов'язалися планувати безпечну утилізацію сміття. Виконуючий обов'язки помічника адміністратора NASA з міжнародних і міжвідомчих зв'язків Майк Голд сказав у своїй заяві, що метою Угоди є мирне і процвітаюче майбутнє.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA розповіла подробиці про висадку на Місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини