Головна Новини HI-tech космос Телескоп NASA зробив неймовірні знімки небесних тіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Телескоп NASA зробив неймовірні знімки небесних тіл

Космічний телескоп надіслав S-подібні візерунки всередині туманності "Метелик"

20 червня 2020, 01:20 comments1817
Поділіться публікацією:

Туманність "Метелик", офіційно визначена як NGC 6302, є одним з найбільш складних і захоплюючих небесних тіл, вивчених астрономами. Розташована в сузір'ї Скорпіона, біполярна туманність на перший погляд нагадує ніжного метелика. Але NASA вважає, що c NGC 6302 все далеко не так просто. Туманність є залишком вмираючої зірки, яка викинула матеріал в космос, створивши два окремих хмари газів, нагрітих до 36 000 градусів Цельсія.

Телескоп NASA зробив неймовірні знімки небесних тіл

Знімки, зроблені за допомогою телескопа Hubble, який належить NASA і Європейському космічному агентству (ЄКА), тепер показують чіткі S-подібні візерунки всередині туманності. S-подібна форма — це газ, що видувається з центральної зірки на високій швидкості. Однак потоки невидимі неозброєним оком і були захоплені камерою Hubble тільки в ближній інфрачервоній області спектра від іонізованих атомів заліза.

Джоел Кастнер з Технологічного інституту Рочестера заявив: "S-подібна форма у викиді заліза з туманності "Метелик" є справжнім одкровенням". S-подібну форму можна простежити до ядра туманності, яке колись вважалося домом для зірки, яка в п'ять разів важча нашого Сонця.

Телескоп NASA зробив неймовірні знімки небесних тіл - фото 2

Дослідники підозрюють, що в середині туманності є або були дві зірки, що кружляють навколо один одного, як пара фігуристів. Відкривачем цього об'єкта є американський астроном Едвард Емерсон Барнард, який вперше спостерігав за ним 1880 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX вибрала перше туристів, яких відправлять у космос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини