Головна Новини HI-tech космос SpaceX готується запустити нову партію супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX готується запустити нову партію супутників

Запуск нової партії супутників Starlink пройде на цьому тижні

12 червня 2020, 10:49
Поділіться публікацією:

Погодні умови навколо станції ВПС США Кейп-Канаверал повинні бути сприятливими для запуску цього тижня ракети SpaceX Falcon 9 з ще однією партією інтернет-супутників Starlink. Про це повідомив інформаційний портал Space Force.

SpaceX готується запустити нову партію супутників

Якщо команди дотримуються суботнього часу запуску, призначеного між 5:30 та 5:45 ранку, погода в Стартовому комплексі 40 повинна становити близько 80% "ходу" для спроби.

"Очікується, що фронтальний кордон увійде в необхідний стан наприкінці п'ятниці і в суботу разом з підвищенням вологості в тропіках. Ці дві особливості принесуть збільшені хмари разом з великою кількістю атлантичних злив. Проте, загальні умови все ще залишаються сприятливими", — заявила в четвер 45-я ескадрилья погоди.

Суботній політ ознаменує дев'яту місію — 540 супутників — для Starlink, компанії, яка має намір надавати широкосмуговий інтернет-сервіс з низької навколоземної орбіти. Хоча SpaceX планує задіяти тисячі супутників, щоб забезпечити покриття по всьому світу, генеральний директор Ілон Маск раніше заявив, що в першу чергу послуга буде надана віддаленим регіонам Північної Америки. Інтернет-пакети для військових, віддалених і недостатньо обслуговуваних клієнтів можуть бути запропоновані вже в кінці цього року.

SpaceX також заявила, що буде швидко збільшувати кількість супутників. Принаймні, ще один запуск Starlink запланований на кінець червня, а потім кілька пройде в інші місяці літа.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини