Головна Новини HI-tech космос Росія використовує бойову зброю в космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія використовує бойову зброю в космосі

США і Велика Британія стурбовані застосуванням Росією бойової зброї в космосі

24 липня 2020, 10:46 comments1012
Поділіться публікацією:

США і Велика Британія звинуватили Росію у випробуванні бойового снаряда в космосі. Він може бути використаний для знищення супутників на орбіті. Про це повідомляє BBC.

Росія використовує бойову зброю в космосі

Державний департамент США назвав нещодавнє випробування "того, що може здатися фактичною протисупутниковою зброєю на орбіті", як таке, що викликає занепокоєння. США раніше висловлювали стурбованість з приводу нової активності російських супутників.

Своєю чергою, Велика Британія вперше звинуватила Росію у проведенні військових випробувань в космосі. Вони пройшли через кілька днів після того, як розслідування заявило, що уряд Великої Британії "сильно недооцінив" загрозу, яку представляє Росія.

У заяві в четвер помічник держсекретаря США з міжнародної безпеки Крістофер Форд звинуватив Москву в лицемірстві після того, як російська сторона заявила, що хоче, щоб контроль над озброєннями був поширений на космос. "Москва прагне обмежити можливості Сполучених Штатів, хоча явно не має наміру зупиняти свою власну космічну програму", — заявив Форд.

Глава космічного управління Великої Британії, віце-маршал авіації Харві Сміт, сказав, що він також стурбований останнім випробуванням російських супутників, які, за його словами, мають "характеристики зброї".

Росія, Велика Британія і США входять в число більше ніж 100 країн, які взяли на себе зобов'язання по космічному договору, який передбачає, що космічний простір повинне використовуватися всіма і виключно в мирних цілях. Договір додає, що зброя не повинна розміщуватися на орбіті або в космосі.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA зняло Сонце з рекордно близької відстані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини