Головна Новини HI-tech космос Неймовірне видовище: телескоп Hubble показав зоряний водоспад (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірне видовище: телескоп Hubble показав зоряний водоспад (ФОТО)

Телескоп Hubble порадував черговим неймовірним знімком, який вражає уяву

3 листопада 2020, 13:12 comments3597
Поділіться публікацією:

Телескоп Hubble зробив знімок галактики UGCA 193 в сузір'ї Секстант. Про це повідомляє інформаційне видання Phone Mantra.

Неймовірне видовище: телескоп Hubble показав зоряний водоспад (ФОТО)

ФОТО: Astro News

Відзначається, що зовні галактика UGCA 193 нагадує грандіозний космічний водоспад: з яскравою і насиченою центральною областю випливає потік зірок. Багато з цих світил відносно малі за віком і мають високу температуру, яка може бути в шість разів вище температури Сонця.

Галактика UGCA 193 — спірального типу. Але на цьому зображенні не видно характерної структури таких галактик, оскільки об'єкт відображений збоку.

Додамо, що спіральні галактики — один з основних типів галактик. За оцінками вчених, такі структури складають близько половини всіх галактик у Всесвіті.

Неймовірне видовище: телескоп Hubble показав зоряний водоспад (ФОТО) - фото 2

Як повідомляло видання "Коментарі", телескоп Хаббл зробив унікальний знімок Петлі Лебедя. Таку назву носить залишок наднової ударної хвилі, яка знаходиться на відстані понад 1400 світлових років від Землі. Фахівці розповідають, що вона з'явилася через величезний вибух, який стався в космосі ще 10-20 тисяч років тому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини