Головна Новини HI-tech космос Компанія SpaceX розробляє плавучий космодром
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія SpaceX розробляє плавучий космодром

Про плани створити "плаваючі космічні порти" Ілон Маск повідомив на своїй сторінці в Twitter

17 червня 2020, 17:57 comments1387
Поділіться публікацією:

Компанія SpaceX планує побудувати "плаваючі космічні порти надважкого класу" для польотів на Марс і Місяць, а також для "гіперзвукових подорожей навколо Землі". Про це генеральний директор компанії Ілон Маск повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Компанія SpaceX розробляє плавучий космодром

Одкровення Маска прийшло незабаром після того, як ентузіаст SpaceX висвітлив недавню вакансію в приватній космічній компанії для "інженерів і техніків по проектуванню і будівництву оперативної морської ракети".

Відповідаючи користувачеві, який питав, чи буде об'єкт досить близько до берега, щоб люди могли насолодитися видовищем запуску ракети, Маск сказав, що платформа повинна бути "досить далеко від берега, щоб не турбувати густонаселені райони". Але додав, що кожному, хто має човен, буде дозволено перебувати в кількох милях від космодрому, щоб побачити старт з близької відстані.

Інший користувач запитав, чи буде ідея включати оновлення нафтових платформ і підключення їх до суші з використанням розроблюваної Маском системи транспортування Hyperloop. "Значною мірою", — відповів підприємець-мільярдер.

Нагадаємо, раніше SpaceX успішно приземлює свої ракети Falcon 9 на баржі в океані з 2016 року. Але використання плаваючого космодрому для запуску ще більшої ракети — швидше за все, її надважкого ракети-носія та космічного корабля Starship — є цікавою перспективою і буде частиною програми компанії з розробки ракетної системи багаторазового використання.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини