Головна Новини HI-tech космос Китайський марсохід вирушив у бік Червоної планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський марсохід вирушив у бік Червоної планети

Марсохід Tianwen-1 прибуде до Червоної планети в лютому наступного року

23 липня 2020, 10:41
Поділіться публікацією:

Китай відправив до Червоної планети свій перший марсохід. Шестиколісний робот, що знаходиться в захисному зонді, був піднятий з Землі ракетою Long March 5 з космодрому Веньчан на острові Хайнань о 12:40 за місцевим часом (04:40 за Гринвічем). Він повинен прибути на орбіту Червоної планети в лютому. Про це повідомляє BBC.

Китайський марсохід вирушив у бік Червоної планети

Названий Tianwen-1 або "Питання до неба", марсохід не буде  приземлятися на поверхню ще  протягом  двох або трьох місяців. Ця вичікувальна стратегія була успішно використана американцями в 1970-х роках. Вона дозволить інженерам оцінити атмосферні умови на Марсі, перш ніж робити ризиковане приземлення. Цільовим місцем приземлення китайської місії буде пласка рівнина в межах ударного басейну Утопії на північ від екватора Марса. Марсохід вивчить геологію регіону — на поверхні та трохи глибше.

Tianwen-1 — одна з трьох місій, які вирушають на Марс протягом 11 днів. У понеділок Об'єднані Арабські Емірати запустили свій супутник "Надія" в напрямку Червоної планети. І через тиждень космічне агентство NASA планує відправити свій марсохід наступного покоління Perseverance.

Як повідомляло видання "Коментарі", в NASA розповіли, коли відправлять ракету на Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини