Головна Новини HI-tech космос Китай завершив створення власної супутникової системи
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай завершив створення власної супутникової системи

Китай може більше не покладатися на американську систему глобального позиціонування

23 червня 2020, 12:29 comments1073
Поділіться публікацією:

Китай успішно вивів на орбіту останній супутник в своїй навігаційній системі BeiDou-3. Таким чином китайська держава зміцнила свої позиції як одного з провідних учасників космічних перегонів. Запуск, який пройшов сьогодні, дозволить Китаю більше не покладатися на систему глобального позиціонування (GPS), яка належить уряду США.

Китай завершив створення власної супутникової системи

Китайська мережа вартістю 10 мільярдів доларів США складається з 35 супутників і забезпечує глобальне навігаційне покриття. Її розробка та створення пов'язані зі зростанням напруженості у відносинах між Пекіном і Вашингтоном у зв'язку з коронавірусом, торгівлею і Гонконгом.

Запуск супутника був запланований на минулий тиждень, але був відкладений після виявлення технічних проблеми з ракетою в передстартових випробуваннях. Третя версія навігаційної супутникової системи Beidou (BDS) пропонує альтернативу російській системі ГЛОНАСС, європейській системі Galileo, а також американській системі GPS. Плани на майбутнє передбачають підтримку більш доступної і інтегрованої системи, яка повинна бути запущена до 2035 року, з ядром BDS.

Перша версія BeiDou, що означає "Велика Ведмедиця", була виведена з експлуатації в 2012 році. За останні 20 років космічна програма Китаю швидко розвивалася, оскільки Пекін надав значні кошти на розробку власних високотехнологічних систем в країні.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини