Головна Новини HI-tech космос Китай запустить супутники для моніторингу океанів
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустить супутники для моніторингу океанів

Супутники HY-2A і HY-2B можуть відстежувати тайфуни і збирати інформацію про них

20 серпня 2020, 17:57
Поділіться публікацією:

У найближчі 16 місяців Китай запустить чотири супутники для спостереження за океаном. Про це повідомляє видання Global Times з посиланням на China Youth Daily.

Китай запустить супутники для моніторингу океанів

"Два з них будуть запущені у вересні і листопаді цього року, а два інших будуть відправлені в космос в 2021 році", — цитує видання слова директора Національного центру прикладних океанічних супутників Цзян Сінвея.

Станом на серпень Китай самостійно розробив і запустив сім супутників Haiyang, названих на честь китайського слова, що означає "океан", і для стислості отримав позначення "HY". Країна запустила свій перший супутник для спостереження за океаном, HY-1A, 15 травня 2002 року, а в червні цього року відправила на орбіту HY-1D.

Згідно з підфорумом Всесвітньої конференції по морській науці і технологіям, космічна технологія дистанційного зондування використовувалася в таких областях, як обстеження морських ресурсів навколишнього середовища, запобігання і пом'якшення наслідків морських катастроф, морська економіка, морська екологія та безпека на морі.

Супутники HY-2A і HY-2B можуть відстежувати тайфуни в північно-західній частині Тихого океану і збирати інформацію про всі тайфуни протягом року, забезпечуючи підтримку для прогнозування цих явищ під час сезону повеней.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив в космос глобальні мультимедійні супутники .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини