Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск розповів, як будуть жити перші колоністи на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск розповів, як будуть жити перші колоністи на Марсі

Ілон Маск вважає, що людство не готове до повноцінної колонізації Червоної планети

20 листопада 2020, 16:27
Поділіться публікацією:

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск пролив світло на своє бачення перших  людських цивілізацій Марса в серії недавніх твітів. Мільярдер прагне потрапити на Марс в цьому десятилітті і хоче до 2050 року допомогти заснувати на Червоній планеті мільйонну колонію людей.

Ілон Маск розповів, як будуть жити перші колоністи на Марсі

Колонізація Марса людьми

Однак, коли його запитали про те, як зробити Марс придатним для життя за допомогою терраформирования, Маск зауважив, що це, швидше за все, буде неможливо при нашому житті.

Автори наукової фантастики та вчені давно придумували й вивчали можливість терраформування Марса, щоб створити придатну для дихання атмосферу для людей. Однак, як припускає Ілон Маск, це не буде швидким рішенням — першим жителям Марса, швидше за все, доведеться покладатися на марсіанські бази, щоб вижити.

"Терраформування буде занадто повільним, щоб бути актуальним при нашому житті. Однак ми можемо створити там людську базу при нашому житті. Принаймні, майбутня космічна цивілізація, яка знайде наші руїни, буде вражена людьми, які зайшли так далеко", - написав Маск у своєму подальшому твіті.

Минулого року Ілон Маск заявив, що за допомогою "тисячі" космічних кораблів Starship — 100 з яких повинні будуть перевозити 100 тонн вантажу кожні два роки — можна створити "стійке марсіанське місто". Терраформування Червоної планети, ймовірно, стане наступним завданням після заснування цієї колонії, що гарантовано стане важливим заходом.

Як повідомляло видання "Коментарі", космічний корабель Ілона Маска пристикувався до МКС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини