Головна Новини HI-tech роботи Знаменитий японський робот буде перекваліфіковано
commentss НОВИНИ Всі новини

Знаменитий японський робот буде перекваліфіковано

Японський робот Ugo буде тепер використовуватися для протидії пандемії Covid-19

9 червня 2020, 17:35
Поділіться публікацією:

Японська компанія Mira Robotics розробила свого робота Ugo, щоб підтримати робочу силу в Японії, яка швидко скорочується. Тепер же, коли загроза коронавіруса зберігається, японський стартап пропонує свою розробку в якості інструменту для боротьби з пандемією. Про це повідомив генеральний директор компанії Кен Мацуї.

Знаменитий японський робот буде перекваліфіковано

"Коронавірус створив потребу в роботах, тому що вони можуть зменшити прямий контакт між людьми", — заявила Мацуї агентству Reuters на семінарі своєї компанії у Кавасакі, недалеко від Токіо. Мацуї підкреслив, що послугами робота вже готові скористатися в Сінгапурі та Франції.

Остання особливість робота-аватар з дистанційним управлінням — це ручний додаток, що використовує ультрафіолетове світло для знищення вірусів на дверних ручках.

Ugo від Mira Robotics являє собою пару роботизованих маніпуляторів з регульованою висотою, встановлених на колесах, керованих дистанційно через бездротове з'єднання з ноутбуком і ігровим контролером. Лазер для вимірювання дальності, встановлений в основі, допомагає орієнтуватися, в той час як панель зверху відображає очі, щоб зробити робота більш гостинним.

Мацуї заявив, що навчання робота займає близько 30 хвилин, і кожен оператор може керувати чотирма машинами одночасно. Він додав, що Ugo, орендна плата якого становить близько 1000 доларів на місяць, може використовуватися в якості охоронця, проводити перевірки обладнання і чистити туалети та інші приміщення в офісних будівлях.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи продовжують займати місця людей в ресторанному бізнесі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини