Головна Новини HI-tech роботи В Індії створили робота для збору кокосів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії створили робота для збору кокосів

Брак людей для збору кокосів і інших плодів спонукала вчених створити спеціального робота

4 вересня 2020, 01:15 comments1146
Поділіться публікацією:








Група індійських вчених розробила робота, який може лазити по пальмам і збирати кокоси, горіхи та інші плоди. Про це повідомляє видання Robotics and Automation News.

В Індії створили робота для збору кокосів

У статті, написаній дев'ятьма авторами, дослідники стверджують, що існує "гостра нестача людей, що піднімаються на кокосові пальми для збору кокосових горіхів в Індії та інших країнах, що розвиваються". У відповідь на це команда створила робота під назвою Amaran, який описується як "новий робот, що піднімається на кокосові пальми". Ним можна керувати через смартфон.

Amaran складається з комбайна з характерною роботизованою рукою і різаком. Його можна прикріпити до кільцевої рами, яка закріплюється на кокосової пальмі. Amaran може управлятися через бездротовий інтерфейс оператором на землі або через додаток для смартфона.

Після розміщення в безпосередній близькості від грона кокосів, робот отримує команду зібрати кокоси, розрізаючи стебло зв'язки, прикріпленою до дерева. Життєздатність робота Amaran була підтверджена випробуваннями, проведеними на кокосовій пальми в лабораторії проектування. Згодом конструкція робота Amaran була перевірена польовими випробуваннями на кокосовій фермі.

Вчені говорять, що спритність Amaran в лазінні і зборі кокосів може бути утруднена через висоту, окружності і нахил дерева. Експериментальні результати показують, що робот може успішно лазити по деревах висотою до 15,2 метра, з окружністю від 0,66 м до 0,92 м і нахилом стовбура дерева до 30 градусів.


Як повідомляло видання "Коментарі", роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини