Головна Новини HI-tech роботи В Амстердамі успішно протестували човна-робота
commentss НОВИНИ Всі новини

В Амстердамі успішно протестували човна-робота

Човен-робот був розроблений в США і перевірений в Амстердамі

28 жовтня 2020, 17:30
Поділіться публікацією:

Коли йдеться про автономний транспорт, в першу чергу на думку приходять автомобілі, автобуси і вантажівки. Але для таких міст, як Амстердам, водні шляхи є одним з головних способів пересування людей і вантажів. Нещодавно дослідники з Лабораторії комп'ютерних наук і штучного інтелекту Массачусетського технологічного інституту (MIT) протестували прототип човна-робота Roboat II в Амстердамі. Про це повідомляє Tek Deeps.

В Амстердамі успішно протестували човна-робота

ФОТО: MIT News

Робот-човен завдовжки 2 м і вагою 50 кг три години рухався по каналах Амстердама, після чого повернувся у вихідну точку з похибкою всього 0,17 м. Відзначимо, що протестований прототип вдвічі менше транспортного засобу, який планується побудувати в результаті.

MIT працював над цим проектом з Амстердамським інститутом передових міських рішень (AMS) протягом останніх п'яти років. Перша публічна демонстрація прототипу "робота" відбулася в жовтні 2018 року. Roboat II — друга версія автономного човна, створеного в рамках проєкту, який відрізняється від першої версії більшою вантажопідйомністю. Ще одна важлива відмінність — він може перевозити пасажирів.

Судно оснащене чотирма гребними гвинтами, лідаром, GPS-приймачем і іншими датчиками, які дозволяють йому рухатися в будь-якому напрямку. Має регульовану конструкцію для перевезення як вантажів, так і людей (місткість — дві людини).

Roboat II використовує оновлений алгоритм одночасної локалізації і зіставлення (SLAM). Як тільки завдання буде встановлене, алгоритм автоматично запланує рух човна на основі таких факторів, як погода і трафік. Наступним кроком буде створення більшої 4-метрової версії автономного човна, здатного перевозити 4-6 пасажирів.

Як повідомляло видання "Коментарі", експерти розповіли, коли роботи остаточно замінять людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини