Головна Новини HI-tech роботи Робот навчився зашивати рвані рани
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот навчився зашивати рвані рани

Робот успішно провів операцію, зашивши штучну рану

23 червня 2020, 01:15 comments1523
Поділіться публікацією:








Робот "дивився" відео про методи хірургії, щоб навчитися зашивати людські рани. В рамках дослідницького проекту вчені подали 78 уповільнених фільмів, що демонструють медичні процедури, алгоритму штучного інтелекту, який був пов'язаний з парою автоматичних кліщів, запрограмованих на роботу з голкою і ниткою.

Робот навчився зашивати рвані рани

Метою дослідження імітаційного навчання", проведеного вченими з Каліфорнійського університету в Берклі, було навчання штучного інтелекту аналогічно напівавтономним машинам або програмному забезпеченню машинного навчання, призначеного для вивчення складних юридичних документів.

Після того, як відео було проаналізовано, і рухи були вивчені, завдання щодо накладення швів були розбиті на програмовані дії, такі як "вставка голки", "витяг голки" і "здача голки". Дослідники заявили, що це дозволило їх системі глибокого навчання, названої Motion2Vec, проінструктувати руки робота зашивати штучні рани з точністю близько 85%.

Це може означати, що в майбутньому вони будуть працювати під наглядом хірургів, виконуючи повторювані завдання в області охорони здоров'я, водночас звільняючи колег-людей, щоб ті могли зосередитися на більш складних процедурах. Тим не менш, поточна система зшивання ще не готова для використання на реальних пацієнтів, оскільки вона все ще має 9,4 мм похибки.


Керівник дослідження доктор Аджай Танвані заявив: "Давня мета в області штучного інтелекту полягає в тому, щоб вивчати нові навички, спостерігаючи за людьми. Вивчення навичок маніпуляції на відео-демонстраціях шляхом імітації може забезпечити масштабовану альтернативу".

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи продовжують займати місця людей в ресторанному бізнесі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини