Головна Новини HI-tech роботи Робот-художник відкрив виставку власних робіт
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот-художник відкрив виставку власних робіт

Ai-Da є першим роботом, здатним малювати людей з натури

12 вересня 2020, 20:36 comments1262
Поділіться публікацією:

Галерея Annkya Kultys в Східному Лондоні — перша комерційна художня галерея, що представляє художника-робота. Ai-Da, перший в світі художник-робот з ультра-реалістичним ШІ, відкрила свою першу персональну виставку в Лондоні в галереї Annka Kultys. Про це повідомляє Art Daily.

Робот-художник відкрив виставку власних робіт

Ai-Da, дітище директора галереї Ейдана Меллера, є першим роботом, здатним малювати людей з натури своїм оком і олівцем в руці. Використовуючи процеси і алгоритми штучного інтелекту, розроблені аспірантами Оксфордського університету, Ай-Да стала самостійним художником.

Перша персональна виставка Ai-Da під назвою "Чи мріють роботи про електричних бджіл", присвячена п'єсі за романом Філіпа К. Діка, представить нову добірку робіт робота-художника, включаючи рисунки, живопис, скульптуру та відеоарт. Тематично виставка присвячена глобальному потеплінню, зникненню видів, використання і зловживання технологіями майбутнього.

Виставка підніме деякі з найглибших проблем, що стоять перед світом мистецтва і людством в цілому на даному етапі історії. Які відносини будуть у художників-роботів зі своїми колегами-людьми? Що насправді відрізняє людину від машин? Чи можуть роботи коли-небудь досягти свідомості? Яким буде ставлення людства до навколишнього середовища? І чи є майбутнє у людства, як ми його розуміємо зараз? Організатори виставки сподіваються знайти відповіді хоча б на частину цих питань.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини