Головна Новини HI-tech роботи Робочих місць не залишиться: експерти розповіли, коли роботи остаточно замінять людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Робочих місць не залишиться: експерти розповіли, коли роботи остаточно замінять людей

"Революція роботів" створить 97 мільйонів робочих місць, але стільки ж знищить

22 жовтня 2020, 10:49
Поділіться публікацією:

За прогнозами Світового економічного форуму (WEF), до 2025 року половина всіх робочих завдань буде виконуватися машинами, що може погіршити нерівність і посилити безробіття. Про це повідомляє BBC.

Робочих місць не залишиться: експерти розповіли, коли роботи остаточно замінять людей

Роботи замінять людей

Аналітичний центр заявив, що "революція роботів" створить 97 мільйонів робочих місць у всьому світі, але знищить майже стільки ж, піддавши небезпеці деякі соціальні верстви і спільноти. За словами WEF, рутинна або ручна робота з адміністрування та обробки даних найбільше піддається загрозі автоматизації.

Але також повідомляється, що нові робочі місця з'являться у сфері догляду, у сфері IT, зокрема що стосується обробки великих обсягів інформації(Big Data), і зеленої економіки. Дослідження форуму охопило 300 найбільших компаній, в яких працюють вісім мільйонів осіб по всьому світу. Понад 50%  опитаних роботодавців заявили, що очікують прискорення автоматизації деяких місць у своїх компаніях, в той час, як 43% вважають, що вони, ймовірно, скоротять робочі місця через технології.

WEF заявив, що в цей час близько третини всіх робочих завдань виконуються машинами, а все інше роблять люди, але до 2025 року баланс зміниться. Ролі, засновані на людських навичках, таких як консультування, прийняття рішень, міркування, спілкування і взаємодія, будуть мати попит. Також буде "сплеск" попиту на працівників для заповнення робочих місць в зеленій економіці та нові ролі в таких областях, як інженерія і хмарні обчислення.

Як повідомляло видання "Коментарі", коронавірус загальмував розвиток технології 5G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини