Головна Новини HI-tech роботи Летючі роботи почнуть досліджувати неприступні гірські райони
commentss НОВИНИ Всі новини

Летючі роботи почнуть досліджувати неприступні гірські райони

Летючий робот зможе зависати на 30 хвилин на висоті шість тисяч метрів над рівнем моря

18 вересня 2020, 14:37
Поділіться публікацією:

Новий летючий  робот, незалежно розроблений китайськими дослідниками з Шеньянського інституту автоматизації, тепер може проводити наукові дослідження на великій висоті — на плато Цинхай-Тибет на південному заході Китаю, що робить його першим в історії китайським роботом з такою здатністю. Про це повідомляє Global Times.

Летючі роботи почнуть досліджувати неприступні гірські райони

Летючий робот, який отримав назву Yunque, може злітати та приземлятися автономно, літати по запланованому маршруту, автоматично регулювати висоту польоту відповідно до рельєфу місцевості та уникати динамічних і статичних перешкод у ворожому середовищі, наприклад розрідженому повітрі Цинхай-Тибетського плато.

Плато Цинхай-Тибет відоме своєю великою висотою, розрідженим повітрям і мінливою погодою, які створюють великі труднощі та небезпеки для наукових дослідників. Робот може допомогти виявити механізм зміни навколишнього середовища на плато і сприяти захисту навколишнього середовища.

Yunque здатний перевозити п'ятикілограмові обладнання, витримуючи помірний шторм, а також літати протягом майже 30 хвилин на висоті 6000 метрів над рівнем моря. Місцева газета Shenyang Daily повідомила, що робот може літати до всіх польовим станцій на Цинхай-Тибетському плато і до більшої частини льодовиків на плато.

Як повідомляло видання "Коментарі", клієнтів в ресторанах будуть обслуговувати роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини