Головна Новини HI-tech телефони Власники iPhone побоюються нового оновлення через можливе стеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Власники iPhone побоюються нового оновлення через можливе стеження

Система використовує анонімні теги Bluetooth, щоб відстежувати, хто контактував із зараженими COVID-19

7 вересня 2020, 12:14
Поділіться публікацією:

Apple випустила останнє оновлення iOS — iOS 13.7, яке багато користувачів не ризикують встановлювати, побоюючись стеження. Так, крім звичайних оновлень там є вбудований інструмент, який при необхідності органи охорони здоров'я будуть використовувати для відстеження поширення COVID-19.

Власники iPhone побоюються нового оновлення через можливе стеження

Відомо, що нова система Exposure Notifications Express заснована на більш ранньому API (iOS 13.5). Чиновники громадської охорони здоров'я можуть використовувати її для стеження за людьми з коронавірусом. Є інформація, що система використовує анонімні теги Bluetooth, які зберігаються локально на телефонах користувачів, щоб відстежувати, хто контактував із зараженими COVID-19. Якщо інший користувач iPhone вступає в тісний контакт із зараженим, телефони будуть зв'язуватися один з одним і повідомляти користувача про те, що хтось з позитивним результатом на вірус знаходиться в безпосередній близькості, можливо, піддаючи їх дії COVID-19.

Варто відзначити, що Apple приховала факт наявності додатку, вбудованого в саму ОС, через що користувачі відмовляються оновлювати свої смартфони до актуальної версії.

Нагадаємо, авторитетне джерело в компанії Apple засмутило шанувальників, які чекають виходу iPhone 12 в жовтні цього року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини