Головна Новини HI-tech телефони У США смартфони навчилися визначати ступінь сп'яніння
commentss НОВИНИ Всі новини

У США смартфони навчилися визначати ступінь сп'яніння

За допомогою спеціальних сенсорів смартфон зможе визначити, чи достатньо тверезий його власник

19 серпня 2020, 16:35
Поділіться публікацією:

Дослідження, проведене співробітниками Піттсбурзького університету, показало, що смартфони можуть визначати, коли користувач занадто багато випив, відстежуючи його прогулянку. Про це повідомляє BBC.

У США смартфони навчилися визначати ступінь сп'яніння

ФОТО: Mooresville Tribune

Американські дослідники використовували датчики в смартфонах, щоб визначити, коли хтось перевищив встановлений законом ліміт алкоголю. Телефони змогли зробити це з точністю до 90%, коли користувачі пройшли всього 10 кроків в рамках дослідження Піттсбурзького університету. Вчені сподіваються, що це відкриття можна використовувати для розробки попереджень з боку пристроїв. Наприклад, з проханням не сідати за кермо в нетверезому вигляді.

"У нас є потужні сенсори, які ми носимо з собою, куди б ми не пішли. Нам потрібно навчитися використовувати їх, щоб найкращим чином служити громадській охороні здоров'я", — сказав провідний дослідник Брайан Суффолетто.

У дослідженні взяли участь 22 добровольці у віці від 21 до 43 років, яким щогодини давали горілку і сік лайма, поки вони не досягли межі алкогольного сп'яніння в 80 міліграмів на 100 мілілітрів крові, прийнятого у Великій Британії і США. За допомогою смартфона, прикріпленого до спини, учасники виконували завдання по ходьбі кожні дві години — проходили 10 кроків по прямій, розверталися і поверталися назад. Приблизно в 90% випадків дослідникам вдавалося ідентифікувати тих, хто перевищував ліміт, орієнтуючись на зміни ходи, зазначених телефонами.

Хоча це невелике попереднє дослідження, вчені сподіваються, що воно закладе основу для подальших дослідів. Вони хочуть провести додаткові експерименти, які краще імітують те, як люди носять свої телефони, наприклад, в руках або кишенях. У минулому році майже 360 000 госпіталізацій в англійські лікарні були викликані головним чином вживанням алкоголю, і близько 6 000 осіб померли від алкогольних напоїв.

Як повідомляло видання "Коментарі", смартфони перетворилися в ключі від автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини