Головна Новини HI-tech ігри Відеогру вперше офіційно схвалили як лікувальний засіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Відеогру вперше офіційно схвалили як лікувальний засіб

Гра EndeavorRX була схвалена для лікування дітей з синдромом дефіциту уваги і гіперактивності

18 червня 2020, 13:24 comments1013
Поділіться публікацією:








У деяких дітей скоро може з'явитися  рецепт від лікаря, де прописано півгодини відеоігор кожного дня. Компанія Akili Interactive, що базується в Бостоні, представила гру EniliavorRX, яка увійшла в історію, ставши першою у світі відеогрою, схваленою Управлінням з контролю за продуктами і ліками США в якості засобу медичного лікування.

Відеогру вперше офіційно схвалили як лікувальний засіб

EndeavorRX використовується для лікування дітей  віком від 8 до 12 років з синдромом дефіциту уваги і гіперактивності. Тепер вона може продаватися і призначатися як "перший цифровий терапевтичний пристрій, заснований на грі, для поліпшення функції уваги у дітей з СДУГ".

У процесі гри діти будуть керувати літальним апаратом на смузі перешкод. Вони повинні уникати небезпек, таких як вогненні ями або підводні міни, і збирати артефакти. Akili рекомендує дітям, яким прописана гра, грати по 25-30 хвилин в день, п'ять днів на тиждень, протягом чотирьох тижнів.

Дитина повинна прагнути виконати п'ять місій за відведений час, повідомляє Akili у рекламних матеріалах гри. Після того, як ці п'ять місій завершені, гра не дозволить їй виконувати подальші місії до наступного дня. Команда неврологів і технічних дизайнерів Akili розробила EndeavorRX для поліпшення діапазону уваги дітей, використовуючи алгоритми, які можуть адаптувати гру в режимі реального часу, щоб відрегулювати рівень складності залежно від того, хто грає, щоб персоналізувати лікування.


За інформацією розробників, гру можна завантажити для мобільних пристроїв, але для цього потрібно мати рецепт від лікаря. За словами представників компанії, цю гру можна використовувати поряд з іншими видами лікування СДУГ, включаючи терапію та освітні програми.

Як повідомляло видання "Коментарі", британці представили продовження оригінальної кіберпанк гри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини