Головна Новини HI-tech гаджет Заряджається від людського тіла: в Нідерландах створили унікальний гаджет
commentss НОВИНИ Всі новини

Заряджається від людського тіла: в Нідерландах створили унікальний гаджет

Нідерландські вчені вдосконалили портативний пристрій Game Boy 1989 року

5 вересня 2020, 18:59 comments1069
Поділіться публікацією:

Дослідники з Північно-Західного університету в партнерстві з Делфтським технологічним університетом в Нідерландах (TU Delft) розсунули межі портативного дизайну і створили перший існуючий Game Boy без батарей на основі оригінальної версії 1989 року. Про це повідомляє офіційний сайт Північно-Західного університету.

Заряджається від людського тіла: в Нідерландах створили унікальний гаджет

"Це перший інтерактивний пристрій без батареї, який отримує енергію від дій користувача. Коли ви натискаєте кнопку, пристрій перетворює цю енергію в те, що підтримує ваші ігри", — розповів Джозія Хестер з Північно-Західного університету, доцент кафедри електрики, інформатики та комп'ютерної інженерії.

Створений Game Boy є "енергозалежною ігровою платформою" або ENGAGE, яка схожа на оригінальний Game Boy 1989 року, але оснащена набором сонячних панелей, прикріплених до передньої частини корпусу. Щоб відтворити відчуття оригінального Game Boy, Хестеру і його команді довелося знайти спосіб збирати і переробляти енергію для включення системи гаджета.

В кінцевому підсумку все апаратне і програмне забезпечення системи було спроектовано з нуля так, щоб бути енергоефективними. Також були додані нові функції, які допомагають боротися з перебоями в подачі електроенергії. Для дослідницької групи це ще один крок до створення енергоефективної технології без необхідності використання дорогих батарей.

Як повідомляло видання "Коментарі", тайванська компанія представила гаджети для екстремальних умов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини