Головна Новини HI-tech авто.технології Поки без пасажирів: в Туреччині пройшли успішні випробування літаючого автомобіля
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки без пасажирів: в Туреччині пройшли успішні випробування літаючого автомобіля

Турецькі інженери створили прототип автомобіля, який зумів піднятися в повітря на висоту 10 метрів

16 вересня 2020, 13:40
Поділіться публікацією:

Перший турецький летючий автомобіль під назвою Cezeri був успішно випробуваний в Стамбулі. Про це повідомляє видання The Peninsula з посиланням на виробника.

Поки без пасажирів: в Туреччині пройшли успішні випробування літаючого автомобіля

Компанія Baykar повідомила, що під час льотних випробувань прототипу вагою 230 кг, розробленого і виготовленого турецькими інженерами, Cezeri піднявся на висоту 10 метрів. Головний технічний директор Сельчук Байрактар повідомив про скору появу досконаліших моделей.

"У майбутньому ми створимо більш досконалі прототипи та будемо виконувати польоти з людиною на борту. Після "розумних" автомобілів революція в автомобільних технологіях буде пов'язана з летючими автомобілями. Так що з цієї точки зору ми готуємося до майбутніх перегонів, а не до сьогоднішніх"

Байрактар додав, що Cezeri буде потрібно приблизно 10-15 років, щоб вирушити в дорогу, і 3-4 роки, щоб використовувати його в рекреаційних цілях, наприклад, квадроциклах в сільській місцевості.  У вересні минулого року Cezeri був представлений на Teknofest, турецькій виставці технологій та аерокосмічної промисловості в Стамбулі.

Поки без пасажирів: в Туреччині пройшли успішні випробування літаючого автомобіля - фото 2

Автомобіль названо на честь Ісмаїла аль-Джазарі, відомого мусульманського інженера і ерудита XII століття. Компанія Baykar, заснована в 1984 році, виробляє збройні та неозброєні дрони, системи управління, симулятори та системи авіоніки.

Як повідомляло видання "Коментарі", японський летючий автомобіль пройшов випробування з людиною на борту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини