Головна Новини HI-tech авто.технології Камбек техогляду в Україні: які плюси чекають на водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Камбек техогляду в Україні: які плюси чекають на водіїв

Це вимога Європейського союзу, проте українські реалії трохи відрізняються

28 жовтня 2020, 12:03 comments4101
Поділіться публікацією:

Обов'язковий техогляд можуть відновити в Україні вже у 2022 році. Його періодично будуть проходити всі власники транспортних засобів. Однак це вимога Європейського союзу, а українські реалії трохи відрізняються, повідомляє "24 канал" з посиланням на експерта.

Камбек техогляду в Україні: які плюси чекають на водіїв

Так, середній вік автомобіля в Україні становить 22 роки, а в ЄС вдвічі менше, що пов'язано з доходами населення. Якщо ж правила техогляду будуть загальними, українці не зможуть його пройти, що може потягти за собою  корупцію.

Видання пише про те, що офіційна статистика Нацполіції показує, що через неналежний технічний стан авто трапляється менш як 1% аварій. Навіть якщо всі машини будуть в ідеальному стані, аварій менше не стане, вважає експерт.

Ми повинні також дотримуватися умов ЄС, перш за все — екологічних.

"В Україні кожен водій зацікавлений в тому, щоб його автомобіль був в належному стані. Та система, яка зараз діє, передбачає повну відповідальність за технічний стан своєї машини. Тому ці зміни — позитивні", — підкреслив фахівець.

Як раніше повідомляли "Коментарі", тільки легкових автомобілів зараз в Україні близько 7 мільйонів. Понад 90 відсотків з них не проходять необхідний технічний контроль. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини