Головна Новини HI-tech авто.технології Американці зможуть замовляти таксі без водія
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці зможуть замовляти таксі без водія

На даний момент невідомо, скільки автомобілів стануть безпілотними

10 жовтня 2020, 16:19
Поділіться публікацією:

Жителі Фенікса, штат Арізона, скоро зможуть замовляти таксі без водія, оскільки Google розширює свій сервіс Waymo. Транспортні засоби, в яких не буде водія-людини, вже раніше тестувалися обраною групою клієнтів Waymo, але експеримент був припинений через пандемію. Про це повідомляє BBС.

Американці зможуть замовляти таксі без водія

В США запрацювало таксі без водія

Спочатку автомобілі без водіїв будуть доступні тільки друзям і родичам тих, хто раніше впроваджував Waymo, але протягом декількох тижнів вони будуть доступні всім користувачам програми. Послуга запускається на два роки пізніше обіцяного терміну.

Автомобілі будуть контролюватися дистанційно, а оператори транспортних засобів будуть втручатися в надзвичайні обставини, наприклад, коли дорога попереду закривається.

За даними Ars Technica, автомобілі спочатку будуть покривати територію всього в 130 квадратних кілометрів в передмістях Фенікса, Чандлера, Темпе і Меса. Компанія ще не надала детальну інформацію про те, скільки людей отримає доступ до додатка, який дозволить їм ловити таксі без водія.

"Ми очікуємо, що наша нова послуга без водія буде дуже популярною, і ми вдячні нашим водіям за їх розуміння, коли ми збільшуємо доступність цієї послуги для задоволення попиту", — заявив представник компанії.

В автопарку Waymo близько 600 автомобілів, але компанія не повідомила, скільки з них будуть працювати в новому сервісі. До пандемії автомобілі без водія забезпечували 5-10% поїздок (з 1000-2000 поїздок в тиждень) в позначеній зоні навколо Фенікса.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії створили безпілотний автомобіль, який може самостійно переміщатися по місту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини