Головна Новини HI-tech інтернет Viber припиняє будь-які ділові відносини з Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Viber припиняє будь-які ділові відносини з Facebook

На думку керівництва Viber, Facebook перейшла межу в плані порушень захисту персональних даних і небажання зупинити поширення риторики ненависті

26 червня 2020, 16:47 comments1310
Поділіться публікацією:
Світовий додаток для вільного та безпечного спілкування Rakuten Viber заявив про згортання будь-яких ділових контактів з Facebook. Viber видалить розширення Facebook Connect, Facebook SDK і GIPHY зі своєї платформи, а також припинить підтримку реклами в соціальній мережі. Цим Viber збирається підтримати наростаючу хвилю руху #StopHateForProfit, метою якої є бойкот технологічного гіганта.
На тлі протестів, що спалахнули в США протягом останнього місяця, шість організацій (наприклад Антидифамаційна ліга і Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення), закликали рекламодавців зупинити свої витрати на рекламу в Facebook в липні, оскільки компанія не здатна захистити користувачів від ненависної риторики.
В Viber впевнені, що ця проблема є доповненням до численних випадків витоку даних, в тому числі і до загальновідомого скандалу з Cambridge Analytica. Тоді політична консалтингова фірма зібрала дані майже 87 мільйонів користувачів Facebook без їх відома. Тому додаток прийняв рішення припинити всі ділові зв'язки з Facebook.
Очікується, що Viber видалить всі продукти Facebook з додатка до початку цього року. Витрати на рекламу в Facebook компанія згортає негайно.
Як повідомляло видання "Коментарі", Viber представив функцію для створення стікерів.

Viber припиняє будь-які ділові відносини з Facebook



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини