Головна Новини HI-tech інтернет Президент США підписав закон про соціальні мережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент США підписав закон про соціальні мережі

Новий закон дасть можливість регулюючим органам подавати в суд на соціальні мережі

29 травня 2020, 10:55 comments1718
Поділіться публікацією:

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження, спрямоване на скасування деяких правових заходів захисту, що надаються платформам соціальних мереж. Це дає регулюючим органам можливість подавати судові позови проти таких фірм, як Facebook і Twitter, за те, як вони контролюють контент на своїх платформах.

Президент США підписав закон про соціальні мережі

Президент Трамп звинуватив платформи соціальних мереж в тому, що вони зловживають владою, формуючи власну політику. Очікується, що цей закон буде стикатися з правовими проблемами. Юристи кажуть, що Конгрес США або судова система повинні бути залучені, щоб змінити поточне правове розуміння захисту соціальних платформ.

У постанові роз'яснюється Закон про пристойність. Він передбачає правовий захист онлайн-платформ, таких як Facebook, Twitter і YouTube, в певних ситуаціях. Відповідно до статті 230 закону, соціальні мережі, як правило, не несуть відповідальності за контент, що публікується їх користувачами, але можуть брати участь у "доброму самаритянському блокуванні", такому як видалення контенту, який є непристойним, образливим або насильницьким.

Після підписання закону, в США користувачі зможуть подавати в суд на соціальні мережі, які раніше були захищені законопроектом 1996 року. Під час підписання закону, Дональд Трамп заявив, що таким чином хоче "захистити свободу слова від однієї з найважчих загроз в історії США".

Трамп регулярно звинувачує платформи соціальних мереж в придушенні або цензурі консервативних голосів. Раніше в середу він звинуватив Twitter у втручанні у вибори, після того як соціальна мережа додала посилання на перевірку фактів на два з його твітів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Дональд Трамп пригрозив заборонити соціальні мережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини