Головна Новини HI-tech інтернет На Instagram подали до суду через незаконне збирання біометричних даних
commentss НОВИНИ Всі новини

На Instagram подали до суду через незаконне збирання біометричних даних

Instagram звинувачують у зберіганні біометричних даних близько 100 млн користувачів

13 серпня 2020, 12:26
Поділіться публікацією:

Компанію Facebook звинуватили в незаконному зборі біометричних даних користувачів. На цей раз судовий позов спрямований проти її дітища — додатку Instagram. Про це передає Bloomberg.

На Instagram подали до суду через незаконне збирання біометричних даних

У позові, поданому в понеділок до суду Редвуд-Сіті, штат Каліфорнія, компанія звинувачується в зборі, зберіганні та отриманні вигоди з біометричних даних понад 100 мільйонів користувачів Instagram без їх відома і згоди.

Представник компанії Facebook Стефані Отуей вже заявив, що позов необґрунтований. За його словами, Instagram не використовує технологію розпізнавання обличчя.

Однак мешканка Іллінойсу Келлі Уелін стверджує, що додаток порушує закон штату про конфіденційність, який забороняє несанкціонований збір біометричних даних. У випадку доведення провини компанія буде змушена заплатити по 1000 доларів за кожне порушення, або по 5000 доларів, якщо суд встановить навмисність дій фігуранта.

У позові йдеться, що тільки на початку цього року стали інформувати користувачів Instagram про те, що збирають біометричні дані.

Відзначимо, що політика онлайн-даних Instagram щодо розпізнавання обличчя зазначає: "У разі впровадження технології розпізнавання обличчя в Instagram, спочатку вас про це сповістять, так ви будете мати можливість контролювати використання цієї функції".

Нагадаємо, Instagram вирішив перевершити TikTok за допомогою нового сервісу Reels.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини