Головна Новини HI-tech інтернет Facebook подає в суд на антимонопольний регулятор ЄС за надмірні запити даних
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook подає в суд на антимонопольний регулятор ЄС за надмірні запити даних

Facebook відмовляється розкривати занадто багато даних про користувачів

28 липня 2020, 03:09
Поділіться публікацією:

Facebook подає в суд на антимонопольні регулятори ЄС за пошук інформації понад даних, які надає компанія, включаючи дуже особисті дані, для їх дослідження даних компаній і ринку. Про це повідомили в Facebook, передає Reuters.

Facebook подає в суд на антимонопольний регулятор ЄС за надмірні запити даних

Соціальна мережа Facebook перебуває під пильною увагою правоохоронних органів ЄС з питань конкуренції з минулого року. Одне розслідування було зосереджено на його сховищі даних, а інше – на торговому онлайн-майданчику, запущеному в 2016 році, яким користуються 800 млн користувачів Facebook в 70 країнах світу для покупки та продажу товарів.

Компанія надала комісії 315 000 документів, еквівалентних 1,7 мільйона сторінок.

Регулятори ЄС досліджують документи в пошуках близько 2500 пошукових фраз, які містять "big question" (велике питання), "shut down" (закрита) та "not good for us" (не добре для нас). Про це виданню розповіла особа, знайома з ситуацією, яка побажала не називати свого імені.

Вона також повідомила, що подібні пошукові запити можна знайти в медичних даних співробітників, оцінки ефективності роботи і навіть заявки на роботу в компанію, які не мають відношення до розслідувань ЄС.

На додаток до двох судових позовів проти комісії, Facebook також домагається тимчасових заходів в Люксембурзькому Генеральному суді, другому за величиною в Європі, щоб зупинити такі запити даних до тих пір, поки судді не винесуть рішення, згідно з судовою заявою.

Раніше "Коментарі" писали, що соціальна мережа Facebook тестує новий дизайн сторінок, який прибере кнопку "Подобається", запропонує більш зрозумілий і читається макет і спростить управління сторінкою. Ці та інші функції спочатку були протестовані серед деяких публічних особистостей в мобільному додатку, але тепер оновлення розширюється до більш широкої групи сторінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини