Головна Новини HI-tech інтернет Британці досягли рекордної швидкості Інтернету
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці досягли рекордної швидкості Інтернету

Британці побили рекорд японських вчених і розігнали швидкість Інтернету до 178 Тбіт / с

22 серпня 2020, 14:24 comments1204
Поділіться публікацією:

Групі інженерів вдалося встановити новий світовий рекорд швидкості передачі даних через Інтернет з використанням оптоволокна, досягнувши приголомшливих 178 терабіт в секунду. Про це повідомляє видання Сheckersaga.

Британці досягли рекордної швидкості Інтернету

Швидкість 178 Тбіт / с була досягнута групою дослідників на чолі з доктором Лідією Гардіно, викладачем Лондонського університетського коледжу, і дослідниками Королівської інженерної академії у співпраці з компаніями з виробництва оптичних кабелів Xtera і KDDI Research Institute. Це приблизно в два рази швидше, ніж у систем, розгорнутих по всьому світу. Цей рекорд близький до теоретичної межі передачі даних, розрахованому американським математиком Клодом Шенноном в 1949 році.

До цього моменту швидкість 148,850 Тбіт / с, яка була досягнута спільною дослідницькою групою Токійського університету, Fujitsu, CERN і іншими в листопаді 2004 року, була визнана світовим рекордом швидкості передачі одного потоку даних.

В експерименті використовувався нещодавно розроблений високоефективний підсилювач, названий "гібридні дискретні раманівські підсилювачі і підсилювачі на волокні, легованому рідкоземельними елементами". Крім того, хоча звичайний волоконно-оптичний зв'язок використовує смугу пропускання 4,5 ТГц, в даному дослідженні використовується надширока смуга 16,83 ТГц, а на відстані 40 км використовується одножильний одномодовий оптоволоконний кабель.

Як повідомляло видання "Коментарі", Amazon створить мережу супутникового інтернету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини