Головна Новини HI-tech інтернет Apple розробляє власну пошукову систему
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple розробляє власну пошукову систему

На впровадження нового пошуковика піде кілька років

28 жовтня 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

Компанія Apple Inc. планує створити власну пошукову систему, і в недалекому майбутньому відмовитися від того, який встановлений в телефонах за замовчуванням. Про це повідомляє "Капітал" з посиланням на Financial Times.

Apple розробляє власну пошукову систему

Фото: РБК

На такі висновки наштовхує нещодавній позов міністерства юстиції США проти дочірньої компанії Alphabet Inc. У ньому позивач наводить як приклад угоду, яка дозволяє Google бути пошуковою системою за замовчуванням на пристроях Apple. Нова ж операційна система Apple iOS 14 дозволяє шукати інформацію в мережі в обхід Google. Відтак нова опція свідчить про те, що компанія почала роботу над створенням нового пошуковика.

Кілька років тому Apple прийняли на роботу Джона Джаннандреа, який раніше був керівником пошукового спрямування Google. На новому робочому місці займається проектами пов'язаними з штучним інтелектом.

За словами Білла Куграна з Sequoia Capital, який раніше обіймав посаду віце-президента Google з розробок, у Apple є кваліфіковані працівники, які цілком можуть створити новий пошуковик з нуля. Також й інші експерти помітили зростання активності пошукового робота Applebot, який задіяний в створення баз даних пошукових систем.

Шаріс Поузі — експерт юридичної фірми Clifford Chance, вважає, що Мін'юст США цілком може вимагати розірвання угоди між Apple і Google. За попередніми оцінками американської влади, компанія Google платить $8-12 млрд на рік, або 15-20% свого прибутку Apple, щоб закріпити за собою лідерські позиції на "яблучних" пристроях.

На думку співзасновника Neeva і колишнього глави рекламного підрозділу Google Шрідхарма Рамасвамі, враховуючи можливості компанії Apple по збору даних та оцінки поведінки користувачів, створення власної пошукової системи — логічний крок.

Однак знайшлися ті, які піддають під сумнів перспективність цього задуму. Відтак професор бізнес-школи Колумбійського університету Ден Ван вважає, що Apple буде "вкрай складно" наздогнати свого конкурента. Адже Google щохвилини обробляє сотні мільйонів пошукових запитів від користувачів з усього світу, що є величезною перевагою, коли справа стосується даних.

За прогнозами експертів, на створення нового пошуковика від Apple піде кілька років, не менше.

Нагадаємо,  "Коментарі" писали про те, що Apple розробляє секретний пристрій, подробиці про який злили в інтернет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини